Gratis verzending vanaf €50 30 dagen gratis retourneren Cadeauverpakking

< Terug

Ross & Ross Homemade Curing Kit

Zo smaakt het nog lekkerder.

Op voorraad / Levertijd 3-4 werkdagen
€ 29,95
€ 29,95
  • Complete set voor het drogen van spek en vis
  • Voor de voorbereiding
  • 3 verschillende soorten
  • Met instructies
  • En alle andere curing ingrediënten
  • Vlees en vis zitten er niet bij
Ross & Ross Homemade Curing KitProductbeschrijving

Vroeger werd schijnbaar vlees en vis geconserveerd in het zout. Zo bleef de smaak goed en werd het voedzamer voor lange zeereizen. Voor zeerovers bijvoorbeeld. Of wanneer de Britten nieuwe kolonies gingen veroveren. Gelukkig zijn deze tijden nu voorbij – ook in culinaire termen.

Vandaag drogen we graag ons eten omdat het lekker en leuk is. Het geeft net een beetje meer smaak. Ideaal cadeau voor bourgondiers en foodies. Er zijn drie verschillende melanges voor het verfijnen van de aromatische smaak. Ben jij een keukenprinsesje? Ga dan aan de slag met deze heerlijke curing kit.

Eet smakelijk!

details
  • Ross & Ross Homemade Curing Kit
  • Set voor spek of vis
  • Elke set heeft 3 verschillende melanges
  • Laat het vlees 7 dagen drogen, en de zalm 3 dagen
  • De mengsels zijn al goed uitgebalanceerd om het process makkelijker te maken
  • Instructies (Engels)
  • Bewaar in een koele, droge plek
  • Maat verpakking ca. 23,5 x 16,5 x 8,5 cm
  • Gewicht vlees set ca. 280 gram; vis set ca. 440 gram
  • Gebruik de kit alleen zoals aangegeven

Bacon set

  • Bevat “original”, “sweet” en “smoky” mengsels
  • Elk mengsel is goed voor eenmalig gebruik
  • Bereidingstijd per mengsel: 7 dagen – Voorbereiding ca. 30 minuten; kant en klare bacon duurt ongeveer 5-7 dagen in de koelkast
  • Set bevat: 3 verschillende mixen, 6 plastic wegwerp handschoenen, 3 afsluitbare zakjes, 1 slagerhaak, mousseline (voldoende voor alle 3)
  • Het volgende heb je nodig maar is niet in de set inbegrepen: 3 x 500 gram vlees, scherp mes, schaar en keukenrol
  • Nettogewicht original mix ca. 15 gram; sweet mix ca. 25 gram; smoky mix ca. 20 gram
  • Maat afsluitbare zakjes ca. 29,5 x 20 cm; slagerhaak ca. 9,5 x 4,5 cm; mousseline ca. 90 x 32 cm; verpakking mengsels ca. 13 x 8,5 cm

Instructies bacon set

  • Ga naar de locale slager en vraag voor 500 gram vlees van de buik van een zwijn – moet ongeveer 4 cm dik zijn, goede vetlagen hebben en bot verwijderd hebben.
  • Neem de mousseline doek en snijd het in 3 gelijke stukken – je hebt een nieuw stuk nodig voor elk mengsel. Zorg ervoor dat de stukken zo gelijkmatig mogelijk zijn.
  • Was nu goed je handen en doe de plastic handschoenen aan.
  • Doe het vlees in een afsluitbare zak, voeg het gezouten mengsel toe en wrijf het in het vlees. Zorg ervoor dat het hele stuk gelijkmatig bedekt is.
  • Doe nu de handschoenen uit en was je handen.
  • Sluit de zak – zorg ervoor dat er geen lucht in de zak zit. Leg nu de zak in de koelkast en laat het 2 dagen liggen. Open de zak niet.
  • Na 2 dagen de zak omdraaien en nog een keer 2 dagen laten liggen.
  • Nu kan je de zak uit de koelkast halen. Trek handschoenen en haal het vlees uit de zak. Nu kan je de handschoenen uit doen, weggooien en handen wassen.
  • Droog het vlees met keukenrol of een schone vaatdoek.
  • Bind het ene uiteinde van de mousseline; leg het vlees in de mousseline en bind het andere uiteinde. Haal de slagerhaak door het vlees en hang het op in de koelkast.
  • Laat het 3 dagen in koelkast hangen zonder aan te raken.
  • Na 3 dagen kan je het spek eten. Haal het uit de moesseline en snijd zoveel plakjes als je wil. Zet de rest terug in de mousseline en in de koelkast.

Zalm kit

  • Bevat smoky, rode biet en Gin mix.
  • Elk mengsel is genoeg voor één toepassing.
  • Bereidingstijd per mengsel: 3 dagen; voorbereiding ca. 30 minuten; zalm ongeveer 5-7 dagen in de koelkast.
  • Set bevat 3 verschillende mixen, 6 plastic handschoenen, 3 afsluitbare zakjes.
  • Het volgende heb je nodig maar is niet inbegrepen: 3 x 600 gram zalmfilet, scherp mes, vershoud folie, keukenrol, olijfolie.
  • Netto gewicht smoky mengsel ca. 90 gram; rode biet mengsel ca. 120 gram; Gin mengsel ongeveer 120 gram
  • Afmetingen sluitbare zak ca. 25 x 15 cm; mengsels 14,5 x 11 cm.
  • Opmering: bevat geen alcohol

Instructies zalm set

  • Ga naar de plaatselijke visboer en vraag om 600 gram zalmfilet – moet ongeveer 4 cm dik zijn met huid.
  • Plaats 2 laagjes vershoud folie op een bord.
  • Was je handen goed en trek de plastic handschoenen aan.
  • Snijd zalm filet in 2 stukken.
  • Strooi een deel van het mengsel op de vershoudfolie en spreid het gelijkmatig uit.
  • Leg beide zalmfilets met de huid op het zout; voeg de rest van het zoutmengsel toe aan het vlees van de 2 stukjes en wrijf goed. Bedek het gelijkmatig. Zorg ervoor dat je ook wat in de zijkanten wrijft.
  • Leg de filets op elkaar; wrijf het resterende zoutmengsel in.
  • Wikkel de zalmstukjes stevig in met vershoud folie (zoals een verpakking) en stop het in de afsluitbare zak.
  • Doe de handschoenen uit en gooi ze weg.
  • Plaats het pakket op een bord en leg er iets zwaars op (bijvoorbeeld een bakplaat, groot boek enz.) – dit zorgt ervoor dat de zalm volledig “doordrongen” is.
  • Laat het paket 24 uur in de koelkast liggen.
  • Na 24 uur moet je de zak omdraaien (niet openen) en de gewichten er weer op leggen. Laat het nu nog een keer 24 uur liggen.
  • Trek nu de handschoenen aan en neem de zalm uit de zak. Snijd de vershoudfolie open (bij voorkeur boven een gootsteen) – was het zoutmengsel grondig onder de koude kraan en droog het met een keukenrol of schone theedoek.
  • Wrijf zalm in met een beetje olijf olie (niet te veel). Leg het op een bord, dek het af met vershoudfolie en zet het nog een keer 24 uur in de koelkast.
  • Leg het op ene bord en snijd met een scherp mes een klein stukje van de zalm om te proeven. Snijd dan lange plakjes.
  • Snij zoveel je nodig hebt, en pak de rest weer in en leg het in de koelkast.
Meer details
Nieuw
Ross & Ross Homemade Curing KitProductbeschrijving

Vroeger werd schijnbaar vlees en vis geconserveerd in het zout. Zo bleef de smaak goed en werd het voedzamer voor lange zeereizen. Voor zeerovers bijvoorbeeld. Of wanneer de Britten nieuwe kolonies gingen veroveren. Gelukkig zijn deze tijden nu voorbij – ook in culinaire termen.

Vandaag drogen we graag ons eten omdat het lekker en leuk is. Het geeft net een beetje meer smaak. Ideaal cadeau voor bourgondiers en foodies. Er zijn drie verschillende melanges voor het verfijnen van de aromatische smaak. Ben jij een keukenprinsesje? Ga dan aan de slag met deze heerlijke curing kit.

Eet smakelijk!

details
  • Ross & Ross Homemade Curing Kit
  • Set voor spek of vis
  • Elke set heeft 3 verschillende melanges
  • Laat het vlees 7 dagen drogen, en de zalm 3 dagen
  • De mengsels zijn al goed uitgebalanceerd om het process makkelijker te maken
  • Instructies (Engels)
  • Bewaar in een koele, droge plek
  • Maat verpakking ca. 23,5 x 16,5 x 8,5 cm
  • Gewicht vlees set ca. 280 gram; vis set ca. 440 gram
  • Gebruik de kit alleen zoals aangegeven

Bacon set

  • Bevat “original”, “sweet” en “smoky” mengsels
  • Elk mengsel is goed voor eenmalig gebruik
  • Bereidingstijd per mengsel: 7 dagen – Voorbereiding ca. 30 minuten; kant en klare bacon duurt ongeveer 5-7 dagen in de koelkast
  • Set bevat: 3 verschillende mixen, 6 plastic wegwerp handschoenen, 3 afsluitbare zakjes, 1 slagerhaak, mousseline (voldoende voor alle 3)
  • Het volgende heb je nodig maar is niet in de set inbegrepen: 3 x 500 gram vlees, scherp mes, schaar en keukenrol
  • Nettogewicht original mix ca. 15 gram; sweet mix ca. 25 gram; smoky mix ca. 20 gram
  • Maat afsluitbare zakjes ca. 29,5 x 20 cm; slagerhaak ca. 9,5 x 4,5 cm; mousseline ca. 90 x 32 cm; verpakking mengsels ca. 13 x 8,5 cm

Instructies bacon set

  • Ga naar de locale slager en vraag voor 500 gram vlees van de buik van een zwijn – moet ongeveer 4 cm dik zijn, goede vetlagen hebben en bot verwijderd hebben.
  • Neem de mousseline doek en snijd het in 3 gelijke stukken – je hebt een nieuw stuk nodig voor elk mengsel. Zorg ervoor dat de stukken zo gelijkmatig mogelijk zijn.
  • Was nu goed je handen en doe de plastic handschoenen aan.
  • Doe het vlees in een afsluitbare zak, voeg het gezouten mengsel toe en wrijf het in het vlees. Zorg ervoor dat het hele stuk gelijkmatig bedekt is.
  • Doe nu de handschoenen uit en was je handen.
  • Sluit de zak – zorg ervoor dat er geen lucht in de zak zit. Leg nu de zak in de koelkast en laat het 2 dagen liggen. Open de zak niet.
  • Na 2 dagen de zak omdraaien en nog een keer 2 dagen laten liggen.
  • Nu kan je de zak uit de koelkast halen. Trek handschoenen en haal het vlees uit de zak. Nu kan je de handschoenen uit doen, weggooien en handen wassen.
  • Droog het vlees met keukenrol of een schone vaatdoek.
  • Bind het ene uiteinde van de mousseline; leg het vlees in de mousseline en bind het andere uiteinde. Haal de slagerhaak door het vlees en hang het op in de koelkast.
  • Laat het 3 dagen in koelkast hangen zonder aan te raken.
  • Na 3 dagen kan je het spek eten. Haal het uit de moesseline en snijd zoveel plakjes als je wil. Zet de rest terug in de mousseline en in de koelkast.

Zalm kit

  • Bevat smoky, rode biet en Gin mix.
  • Elk mengsel is genoeg voor één toepassing.
  • Bereidingstijd per mengsel: 3 dagen; voorbereiding ca. 30 minuten; zalm ongeveer 5-7 dagen in de koelkast.
  • Set bevat 3 verschillende mixen, 6 plastic handschoenen, 3 afsluitbare zakjes.
  • Het volgende heb je nodig maar is niet inbegrepen: 3 x 600 gram zalmfilet, scherp mes, vershoud folie, keukenrol, olijfolie.
  • Netto gewicht smoky mengsel ca. 90 gram; rode biet mengsel ca. 120 gram; Gin mengsel ongeveer 120 gram
  • Afmetingen sluitbare zak ca. 25 x 15 cm; mengsels 14,5 x 11 cm.
  • Opmering: bevat geen alcohol

Instructies zalm set

  • Ga naar de plaatselijke visboer en vraag om 600 gram zalmfilet – moet ongeveer 4 cm dik zijn met huid.
  • Plaats 2 laagjes vershoud folie op een bord.
  • Was je handen goed en trek de plastic handschoenen aan.
  • Snijd zalm filet in 2 stukken.
  • Strooi een deel van het mengsel op de vershoudfolie en spreid het gelijkmatig uit.
  • Leg beide zalmfilets met de huid op het zout; voeg de rest van het zoutmengsel toe aan het vlees van de 2 stukjes en wrijf goed. Bedek het gelijkmatig. Zorg ervoor dat je ook wat in de zijkanten wrijft.
  • Leg de filets op elkaar; wrijf het resterende zoutmengsel in.
  • Wikkel de zalmstukjes stevig in met vershoud folie (zoals een verpakking) en stop het in de afsluitbare zak.
  • Doe de handschoenen uit en gooi ze weg.
  • Plaats het pakket op een bord en leg er iets zwaars op (bijvoorbeeld een bakplaat, groot boek enz.) – dit zorgt ervoor dat de zalm volledig “doordrongen” is.
  • Laat het paket 24 uur in de koelkast liggen.
  • Na 24 uur moet je de zak omdraaien (niet openen) en de gewichten er weer op leggen. Laat het nu nog een keer 24 uur liggen.
  • Trek nu de handschoenen aan en neem de zalm uit de zak. Snijd de vershoudfolie open (bij voorkeur boven een gootsteen) – was het zoutmengsel grondig onder de koude kraan en droog het met een keukenrol of schone theedoek.
  • Wrijf zalm in met een beetje olijf olie (niet te veel). Leg het op een bord, dek het af met vershoudfolie en zet het nog een keer 24 uur in de koelkast.
  • Leg het op ene bord en snijd met een scherp mes een klein stukje van de zalm om te proeven. Snijd dan lange plakjes.
  • Snij zoveel je nodig hebt, en pak de rest weer in en leg het in de koelkast.
Schrijf uw eigen review
x
Schrijf je recensie over Ross & Ross Homemade Curing Kit
Hoe beoordeel je dit product?

Succesvolle beoordeling

Duur: Hoe lang heb je het product? Gebruik je het zelf?

Positief: Wat vind je bijzonder aan het product?

Negatief: Wat bevalt je niet aan het product?

Dit heb je Laatst bekeken
Laat je inspireren