Recept voor een feestelijke pannenkoek
Met kerst eten we ons een slag in de rondte. Om al dit lekkers te bereiden hebben we heel wat uren in de keuken gestaan. Dit keer heeft radbag gekozen voor iets wat niet zo origineel klinkt. Maar wat je misschien niet weet is dat deze pannenkoeken speciale kruiden bevatten. Waardoor er een hele andere smaak gecreëerd wordt. Lees snel verder om je eigen pannenkoek met 4 bijzondere kruiden te maken! Dit recept is geschikt om 20 pannenkoeken te maken.
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 40 minuten
Ingrediënten
450 gram Bloem
10 gram zout
50 gram suiker
1 pakje vanillesuiker
5 theelepels bakpoeder
2 theelepels soda
2 theelepels van het mengsel ‘4 kruiden’ (kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, gember)
2 theelepels cacaopoeder (ongezoet en rauw)
600 ml halfvolle melk
2 eieren
90 gram gesmolten boter
zonnebloemolie
Voor de topping
stroop voor pannenkoeken
poedersuiker of bruine suiker
Boter
Bereidingswijze
1. Meng het meel, het zout, de suiker, de vanillesuiker, de bakpoeder, de soda, de kruiden en de cacaopoeder in een kom.
2. Meng in een andere kom de melk, eieren en gesmolten boter tot een gladde substantie.
3. Meng vervolgens de twee kommen met elkaar in een grote kom.
4. Verhit een koekenpan op laag vuur. Maak de pan vochtig met wat zonnebloemolie. De beste manier om de olie te verspreiden is om wat keukenpapier te gebruiken.
5. Giet ongeveer voor een pannenkoek een kleine soeplepel mengsel in de koekenpan. Verspreid het mengsel in de gehele pan.
6. Wanneer er zich bellen vormen op het oppervlak van de pannenkoek, draai je de pannenkoek om met een spatel.
7. Bak de pannenkoek aan iedere kant 1 minuut. Haal vervolgens de pannenkoeken uit de pan. Je kunt de pannenkoeken het beste warmhouden tussen twee grote borden of met aluminiumfolie.
8. Serveer de pannenkoeken met stroop en suiker.
Wat is jouw favoriete topping voor op de pannenkoek?
Psssst, je kan ons nu ook volgen op Bloglovin’! Follow