• Home
  • • Moederdag •
  • Gelegenheden
    • Vaderdag
    • Huwelijk
    • Valentijnsdag
    • Halloween
    • Pasen
    • Verjaardag
    • Zomer
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Zomaar
  • Gift guides
  • Radbag extra
    • Radmag
    • Blogparade
    • Win
    • Ask Dr. P.
    • Eten & Drinken
  • DIY
    • Printables
    • Cadeaus inpakken
  • Naar de shop
radbag blog netherlands Van beste gift guides tot de coolste DIY’s, tot de heerlijkste recepten.
30.11.2015

24D: Zelfgemaakte Spaanse Turrón de Chocolate

Door Jelle De Beucker in Eten & Drinken, Kerstmis met no comments
Spaanse Turron chocolate

De feestdagen beginnen bij mij steevast met een aantal kleine maar fijne rituelen. Mijn eerste glaasje glühwein, het eerste van vele zelfgebakken Kerstkoekjes, en een stukje Spaanse Turrón. Deze zie je vaak in de periode voor Kersmis verschijnen in de supermartkt, als een soort witte nougat met suiker, eiwit en amandelen.

Via een Spaanse blogvriendin kwam ik op het recept van Turrón de Chocolate. Ik was zo onder de indruk! Het is werkelijk gemakkelijk om te maken, smaakt super, en is een perfect adventscadeautje of Kerstcadeautje voor zoetebekken.

turron de chocolate

Wat heb je ervoor nodig?

  • Een Turrón siliconenvorm van 28 cm x 13 cm x 3 cm (een alternatief is een cakevorm bekleed met plastic folie waarin de chocolade kan uitharden)
  • 375 gram van je lievelingschocolade (ik gebruikte voor mijn Turrón witte chocolade en donkere chocolade met 40% cacao, beide van beste kwaliteit)
  • 25 gram kokosvet
  • Kruiden en extraatjes naar eigen voorkeur, zoals bijvoorbeeld
    • Kruiden: Kaneel, tonkabonen, karamom, lebkuchen/gingerbread kruiden etc.
    • Noten: Geroosterde amandelen, pijnboompitten, pistachenoten, walnoten, cashew noten etc.
    • Andere: Speculaas crunch, cranberries, rozijnen, geraspte sinaasappelschil, chili, gedroogde berberis besjes etc

Voor mijn witte Turrón  de Chocolate gebruikte ik geraspte tonkabonen, pistachenoten en cranberries. Voor de bruine Turrón de Chocolate speculaas crunch, karamom, geroosterde pijnboompitten en gedroogde berberis besjes.

turron chocolate

Bereiding

Vul een middelgrote kookpot met water en breng het water aan de kook. Breek de chocolade in stukjes en doe deze samen met het kokosvet in een metalen schaal of kom (dewelke groter is als de kookpot). Zet de kookpot op een klein vuurtje, en plaats de schaal of kom er bovenop.

Laat de chocolade op een klein vuurtje smelten boven het kokende water. Let erop dat de chocolade niet te warm wordt, anders verliest deze haar mooie glans. Wanneer de chocolade en het kokosvet gesmolten zijn, roer je deze nogmaals goed door elkaar. Vervolgens doe je er al je extra ingrediënten bij. Kerstkruiden, fijn gehakte noten, zure drogen besjes etc.

Vul je siliconen vorm met de chocolademassa.

Laat de chocolade ongeveer een uurtje afkoelen op kamertemperatuur, en zet deze vervolgens nog een uurtje in de koelkast.

Haal de Turrón uit de vorm wanneer deze volledig hard is. Verpak de Turrón in boterhampapier en versier het geheel met leuke Kerstwensen en kleine Kerstballetjes. Vergeet ook zelf niet te proeven van je Turrón de Chocolate!

Spaanse turron de chocolat

Door Christine van Trickytine


Wil je meer recepten ontvangen? Volg ons dan op Bloglovin’!
Follow

  • Share
  • 0
Previous Entry28D: Flan van zalm en broccoli
Next EntryDeze Kerstballen wil je wél in je boom hangenOriginele Kerstballen
Avatar

Jelle De Beucker

Related Entries

pannenkoeken View Entry

Recept voor heerlijke pannenkoeken – Kerstspecial!

Eten & Drinken, Gelegenheden, Kerstmis, Radbag extra
kerst liedjes nummers View Entry

De beste rock kerstnummers voor deze feestdagen!

Gelegenheden, Kerstmis
Kerstmis 2016 - DIY tea box 1 View Entry

Kerstmis 2016 – Tea box printable

Kerstmis, Printables

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het Radbag Blog

Halli hallo! Welkom op het enige echte Radbag blog. Hier lees je alles over onze leuke cadeaus en alles wat er bij komt kijken. Van gift guides tot hoe je cadeaus origineel kan inpakken. Natuurlijk hebben wij ook altijd leuke DIY ideeën voor jullie en heerlijke recepten. Wij vinden het super leuk als jullie af en toe even op ons blog kijken, en in de tussentijd vind je ons uiteraard ook op Facebook, Instagram en Pinterest. Veel lees plezier en tot de volgende keer! Jullie Radbag – team

KERSTMIS

15.12.2020
De Kerstmarkt thuis | De beste lekkernijen inclusief recept
04.11.2020
De nieuwe Radmag voor Kerstmis 2020 is er!
18.10.2020
Een persoonlijke adventskalender maken van een sleutelbord

VIND ONS OP PINTEREST

ONZE THEMA’S

  • Ask Dr. P. (1)
  • Blogparade (1)
  • Cadeaus inpakken (12)
  • DIY (54)
  • Eten & Drinken (52)
  • Feest (10)
  • Gelegenheden (33)
  • Gift guides (48)
  • Halloween (2)
  • Herfst (4)
  • Huwelijk (5)
  • Inside radbag (1)
  • Kerst (8)
  • kerstidee (1)
  • Kerstmis (93)
  • kerstmis (2)
  • Moederdag (15)
  • Pasen (8)
  • Printables (44)
  • RAD Quotes (2)
  • Radbag extra (12)
  • Radmag (6)
  • Recepten (3)
  • Sinterklaas (10)
  • Uncategorized (11)
  • Vaderdag (8)
  • Valentijnsdag (30)
  • Verjaardag (17)
  • Win (1)
  • Zomaar (22)
  • Zomer (13)

Tags

bakken cadeau cadeaugids cadeau idee cadeaus cadeautjes christmas decoratie diy feestdagen gadgets geschenk gift guide giftguide gifts kado kerst kerstbal kerstboom kerstcadeau kerstcadeaus kerstmis keuken knutselen koekjes mama moeder Moederdag Moederdag cadeau printable quotes radbag recept recepten rtf40 sinterklaas vader vaderdag valentijn valentijnscadeau valentijnsdag verjaardag verjaardagscadeau xmas Zomer

Volg ons op Bloglovin’

Follow

Radbag Shop Nieuwsbrief

© Radbag.nl 2020. All Rights Reserved.