Wat is er nou gezelliger dan een avondje lekker op de zetel liggen, met een tas warme chocomelk? Knusjes ingepakt in een wollen deken, en liefst nog voor een vrolijk knetterende open haard. Aaaah. December is de perfecte maand hiervoor. Alles wat je nog nodig hebt, is het juiste recept voor je warme chocomelk!
Warme chocomelk met Chai kruiden
Hey! Ik ben Nadine van Die Glücklichmacherei en ben vandaag jouw Kerst coach. Klink spannend – en dat is het ook. Eerst en vooral omdat Kerstmis en de adventsweken nu eenmaal mijn favoriete tijd van het jaar is. En ten tweede (al hangt het eigenlijk samen met punt 1) beschouw ik mezelf graag als Kerstspecialist. Ik hou van decoreren, knutselen en bakken, en laat Kerst nou net de perfecte tijd zijn daarvoor. Niets is zo leuk als je geliefden verrassen met culinaire cadeautjes uit de eigen keuken. Zelfgemaakt smaakt nu eenmaal nog net dat tikkeltje beter, toch?
Dit jaar heb ik bijvoorbeeld warme chocolade met Chai kruiden ontdekt. De perfecte remedie tegen koude vingers en donkere avonden op de sofa.
Als je een keukenrobot met raspfunctie hebt, is je choco klaar in no time. Je kan het natuurlijk ook zonder doen, maar dan duurt het nu eenmaal wat langer. Maar geloof me, het is het waard! Het onderstaande recept is goed voor een aantal glazen, afhankelijk van de grote. Ik maak zelf graag een beetje extra zodat ik altijd wat op voorraad heb, voor wanneer ik plots gasten over de vloer krijg.
Recept
- 200 gr melkchocolade
- 200 gr pure chocolade (70% cacao)
- 50 gr ongezoete cacaopoeder
- snuifje zout
- 75 gr bruine suiker
- 1 volle eetlepel smaakversterker
- 1/2 theelepel gemalen gember
- 2 theelepels kaneel
- 8 (cubebe) peperbolletjes
- 4 kruidnagels
- 3 cardamom zaadjes
- 4 pimentkorrels
De chocolade raspen en de peper, kruidnagel, cardamom en piment in stukjes hakken. Alle ingrediënten goed mengen in een kom, en vervolgens in kleine glaasjes doen.
1 eetlepel chocomelk poeder oplossen in 200 ml warme melk.
Bij de voorbereiding alleen al kom ik helemaal in Kerststemming. waar de kruiden en geuren ongetwijfeld voor iets tussen zitten. Net wat ik nodig heb om de decembermaand door te komen! Trouwens, vroeg begonnen is half gewonnen. Zelf maken is zo veel beter dan op het laatste nippertje nog naar de supermarkt te moeten spurten. Ik spreek uit ervaring.
Zoek je nog een gepaste tas of mok? In deze tassen smaakt de warme choco vast nog beter!